Nyomásterápia – Nyirokmasszázs

Rádiófrekvenciás kezelés folyamata, thermage rf arc és testkezelő
Rádiófrekvenciás Kezelés
2016-12-03
HIFU fókuszált ultrahangos kezelés folyamata
HIFU – Fókuszált Ultrahangos Kezelés
2017-01-21

Nyomásterápia – Nyirokmasszázs

Nyirokmasszázs gép használata
A szervezetünket behálózó nyirokérrendszerben lévő nyirok (lympha) keringését támogatjuk a hullámmasszázsként ismert gépi nyomásterápia használatával. Az egyik legösszetettebb fiziológiai folyamat a nyirokrendszer működése. Kiemelt jelentőségű a szervezetünk immunitása szempontjából, valamint egyik fő feladata a szövetek közötti folyadék elvezetése.

A nyirokban lévő fehérvérsejteknek, a keringés által kell eljutniuk a nyirokcsomókba, amelyek kiszűrik a fertőző organizmusokat ahhoz, hogy az immunrendszer hatékonyan tudja ellátni a feladatát. A test minden részébe szállít a nyirokrendszer egyéb anyagokat (sejteket, tápanyagokat, salakanyagokat). A nyirokrendszer regionális nyirokcsomói, sorba kapcsolva akár 3-szor, 4-szer is megszűrik a nyirkot.
Amíg a mellvezetékbe torkolva a jobb pitvar előtti testi nagyvénába csatlakozik a nyirokkapillárisban összegyűlt nyirok egyre nagyobb nyirokereken, nyirokcsomókon és nyirokszerveken halad keresztül, majd végül visszajut a vérbe. A nyirokérhálózatunkhoz nem tartozik olyan külön szervünk, amely egyfajta motorként a keringést folyamatosan fenntartaná. A környező izomszövetek mozgása közben létrejövő nyomás (izom-pumpa) és a nyirokerekben lévő billentyűk biztosítják a nyirokerekben a nyirok egyirányú áramlását.

Kiemelt fontosságú a nyirokrendszer megfelelő működése ahhoz, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, hogy a helytelen táplálkozásból, illetve mozgásszegény életmódból adódóan a szervezetben felhalmozódott méreg- és salakanyagok eltávolítását támogassuk, szervi-bőr- és alakproblémákat hatékonyan kezelhessünk. A nyirokkeringés egy nagyon lassú folyamat, óránként mindössze pár centit halad.

A gépi nyirokmasszázs során a lábakra, karokra és a törzsre helyezett párnákban lévő légkamrák, meghatározott erővel és ritmikussággal keltenek nyomáshullámokat. Egyes készülékeknél a kezelés kiegészítéseként a párnákban lévő infraszálak segítségével, az infraszaunák bőrre és erekre gyakorolt jótékony hatásait is élvezhetjük.
Mit várhatunk egy nyomásterápiás kezeléstől?

- Méregtelenítési folyamatok felgyorsulása
- Immunrendszer erősödés
- Zsírszövetek lazulása és cellulit problémák hatékony kezelése
- Bőrfeszesítés
- Izom feszültség csökkentése és gyorsabb regenerálódás
- Vénás keringés javulása
- Általános egészségi állapot javulása
- Alvászavarok javulása
A nyirokmasszázs (nyomásterápia) hatásai:

- Nyirokáramlás élénkítése
- Helyi vérellátás serkentése
- Bőr alatti kötőszövet oxigénellátásának élénkítése
- Anyagcsere élénkítés, sejtek tápanyag és oxigén ellátásának növelése
- A bőr saját védekező mechanizmusaink stimulációja
- Reflexstimuláció a Head zónákon keresztül
- Zsírdepók mobilizálása
- Cellulit kezelés
- Bőrfeszesítés