Szőrtelenítés – új szezon, új marketing?

non invaziv anti aging kezelés
Non-Invazív technikák. De mi az, hogy non-invazív?
2017-09-29
szőrtelenítés, szőrtelenítő gép
3 szőrtelenítés technológia
2017-10-09

Szőrtelenítés – új szezon, új marketing?

szőrtelenítés, szőrtelenítő kezelés
Szépségszalon tulajdonosként tisztában lehet azzal, hogy vannak szezonok vagy éppen uborkaszezonok, bár ha jól csinálja, akkor ez utóbbiak nincsenek. Erre törekszünk mindannyian. Most éppen a szőrtelenítés szezonja kopogtat, amikor kevésbé napsütéses idők jönnek. Mert hát ugye, szőrtelenítés után nem ajánlott a napozás, ráadásul előfordulhatnak átmeneti pigmenthibák a bőrön, amit nőként úgysem akarunk reklámozni.

Ergó, itt az idő, hogy belevessük magunkat a szőrtelenítő szezonba! Ilyenkor minden kozmetikus és szépségszalon tulajdonos várakozással és reményekkel tekint az új szezon elé. Reméljük, hogy minél több vendéget elégedett ügyféllé tudunk változtatni, akik ezután örömmel járnak vissza a szépségműhelybe.
De mit lehetne azért, hogy a vendégek rohama ne csak a szerencsén múljon? Vajon hogyan lehetne készülni a szezonra, méghozzá tudatosan, a minél több vendég megszerzése érdekében?

A profi vállalkozó elébe megy a dolgoknak. Kár volna olyan helyzetbe kerülnie, hogy akkor ráncolja a homlokát, amikor láthatóan nem teljesülnek a tervek, nincs elég vendég, és már bizony elkésett. Önnel ez úgysem fordulhat elő! Már csak azért sem, mert itt olvashat pár ötletet, amivel előkészítheti a vendégek rohamát.

Így célozhatja meg a potenciális vendégkört

Ötlet 1:

Elhelyezhet néhány szórólapot a saját műhelyedben. A vendégek a sorukra várva szépen elolvashatják, milyen klassz ajánlatai vannak az őszi szezonra!

Ötlet 2:

Fogjon össze olyan vállalkozókkal, akik ugyanazt a vendégkört várják, de nem versenytársak. A kozmetika például kart ölthet a fitneszteremmel. Adjanak kedvezményt egymás vendégeinek! Helyezzen el szórólapokat a fitneszterem recepciójánál, vagy az öltözőben, amelyeken kizárólagos ajánlat olvasható a fitneszterem vendégei számára. Ugyanakkor emlékezzen rá, hogy ezt a lehetőséget viszonozni illik!

Ötlet 3:

Szórólapozhat olyan rendezvényeken, ahol a célcsoport jelen van, például szépségipari kiállításokon. Vagy olyan üzletek parkolójában, ahol szépséggel, egészséggel, fitnesszel kapcsolatos termékeket értékesítenek.!

Ötlet 4:

Jó előre kommunikálja szezonjellegű ajánlatait a honlapodon! Ha van ilyen, akkor szépen harangozza be az e-mail listán. Apropó ezért kell szép e-maillistát építenie!

Ötlet 5:

Hirdessen online. Kiváló platformok vannak erre, például ott van a fészbúk. Jelentessen meg kattintós hirdetéseket, amelyek ajánlatához vezetik az érdeklődőket. Érdemes valóban vonzó, értékes ajánlatokat kreálni.

Jó ötlet, ha nem árkedvezményekben gondolkodik, hanem a hozzáadott értékekben. Ha valaki rendel egy szőrtelenítő kezelést, akkor adjon ajándékba pl. arckezelést, vagy valamilyen más értékes dolgot, ami Önnek nem kerül olyan sokba! Így bár nem Ön leszel a legolcsóbb, de ár-érték arányban mindenképp figyelemre méltó klassz ajánlatokkal várhatja a vendégeket.
Ha következetesen foglalkozik ezekkel a dolgokkal, akkor biztos lehet benne, hogy ez a szezon valóban felül fogja múlni a korábbiakat!

De van még valami!

Legyen jó munkaeszköze! Igazi profi gépek, amelyek képesek a legjobbat nyújtani vendégeinek. Ne csak a marketing legyen a legjobb, hanem a kezelések is valóban hatásos, modern eszközökkel történjenek!

Ezekből itt nézhet meg egy egész csokornyit:

Szőrtelenítő gépek sora itt!

Küldje el kérdését, véleményét!